Mitrovicë: BE bën thirrje për nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit mes komunave (video)

0
1070


Bashkimi Evropian thotë se beson që vija administrative midis Mitrovicës së Jugut dhe asaj të Veriut është e përcaktuar qartë në legjislacionin e Kosovës. Në një prononcim për Klan Kosovën, BE u bën thirrje palëve që të nënshkruajnë Memorandumin e Mirëkuptimit i cili do të forconte bashkëpunimin ndër-komunal. BE, në rolin e saj si lehtësues, punon me palët në mënyrë që palët të implementojnë ato për çka është rënë dakord, thotë zyra e BE-së në Prishtinë. Më shumë hollësi sjell kronika në linkun më poshtë:

Mitrovicë, kufiri administrativ po e pret qeverinë (video)