Propozimi i BE-së në vend të njohjes së ndërsjellë

Propozimi i BE-së “Marrëveshja mbi rrugën drejt normalizimit midis Kosovës dhe Serbisë”, apo siç njihej deri së voni Plani franko-gjerman, mbetet një dokument gjerësisht i diskutuar dhe mbi të gjitha një...

“Ndoshta s’jam shqiptare, por jam kosovare”

“Ne flasim për diversitet, por jemi shovinistë,” thotë Avni Mustafa, kryetar i OJQ-së Roma Versitas, në një prezentim të filmit dokumentar Trapped by Law të regjisorit Sami Mustafa, në kuadër të...

Fundi i miqësisë?

Fundi i miqësisë apo fundi i durimit nga ana e përfaqësuesve amerikanë që janë të ngarkuar me detyrë për Ballkanin? Kështu do të filloja ta shkruaj këtë tekst kësaj here. Çdo...

Made in Serbia

Titulli i këtij bllogu nuk ka për qëllim të ofendojë apo provokojë dikë, megjithëse është krejtësisht e panevojshme të thuhet kjo, por klima është e tillë që edhe me gjëra të...

Përse Kosova duhet ta respektojë marrëveshjen për Asociacionin

Diskutimi që po zhvillohet rreth Asociacionit të komunave me shumicë serbe ka dy anë. Themelimi i tij është pjesë e një marrëveshjeje të ratifikuar nga Kosova dhe, kësisoj, Kosova ka obligim...

Mediat mbi pranimin e planit franko-gjerman

Në fillim të shkurtit, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi në Twitter se e pranon propozimin e Bashkimit Evropian, i njohur edhesi propozimi franko-gjerman, për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe...

Problemin e vjetër ta zgjidhësh me një të ri

Periudhë e mëparshme e vështirë për shumë banorë të Kosovës, vërshimet shkaktuan dëme vërtet të mëdha materiale. Jemi dëshmitarë të reshjeve të dendura të shiut që kanë shkaktuar probleme të mëdha...

Shënimi i muajit

Janari u mbyll me një takim të organizuar nga ambasada amerikane në Prishtinë për të diskutuar krijimin e një Asociacioni të komunave me shumicë serbe, që parashihet me Marrëveshjen e Brukselit,...

Rezistencë apo pragmatizëm

Si jo rrallë herë, katër komunat me shumicë serbe, Mitrovica e Veriut, Zubin Potoku, Zveçani e Leposaviqi prodhojnë situata që më pastaj përcaktojnë agjendën qendrore. Kështu ngjau edhe në vjeshtën e...

Plani franko-gjerman për Kosovën dhe Serbinë si alternativë

Derisa historia e deritanishme e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë lë hapësirë për skepticizëm mbi idenë gati utopike për njohje të përbashkët mes dy vendeve, është e rëndësishme që të konsiderohet...