Mediat mbi “dokumentin” e “kornizës së re” për marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë

Në javën e tretë të shtatorit, mediumi Albanian Post (AP) publikoi një dokument disa-faqësh që, sipas tyre, përbënte “kornizën e re për marrëveshje në mes të Kosovës e Serbisë”, që pretendohej...

Shënimi i muajit

Përpjekjet për ta çuar përpara dialogun midis Kosovës dhe Serbisë vazhduan edhe gjatë shtatorit, me vizita të planifikuara por edhe të paparalajmëruara në rajon.  Në javën e dytë të muajit, përfaqësuesi special...

Presioni ndërkombëtar lidhur me çështjen e dialogut

Së fundmi vërehet një lloj vullneti i shtuar nga ana e faktorit ndërkombëtar për të shtyrë përpara procesin e dialogut. Në rrethanat të një progresi vërtetë të ngadaltë (dhe një procesi...

Sinjale dhe argumente

Fundi i shtatorit ishte i rezervuar për një aktivitet të fuqishëm politik dhe diplomatik, si në nivel botëror, ashtu edhe në atë rajonal, kështu që u diskutua në nivelin më të...

Sesioni i 77 i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së

Sesioni i rregullt i vjeshtës i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së me numrin 77 ishte shumë aktiv. Të gjitha shtetet pjesëmarrëse kishin interesat e tyre për të zhvilluar sa më shumë...

Samit i Paqës dhe Demokracisë në Prishtinë, pa përfaqësuesë zyrtar nga Kosova e Serbia

“Greqia tani është bërë më e madhe,” i kishte thënë ish-ministri i Jashtëm i Maqedonisë së Veriut, Nikola Dimitrov, homologut të tij grek pas nënshkrimit të marrëveshjes së Prespës më 2017....

Rezultati i dialogut si rrjedhim i vullnetit politik të liderëve shtetërorë

Procesi i dialogut, shikuar nga një kënd idealist, do të duhej të kulmonte me një zgjidhje të përbashkët mes dy shteteve që do përfundonte me njohje reciproke, dhe si rrjedhojë do...

Ujdia e përbashkët

Për tensionet që po e shtypin veriun e Kosovës për më shumë se një muaj është e tepërt të flitet, sepse pothuajse gjithçka është thënë tashmë, është e qartë se kush...

Mbi tensionet në veri të Kosovës

Tensionet e pandërprera në veri të Kosovës po i shqetësojnë banorët e katër komunave e gjithnjë e më pak ka të tillë që janë optimistë, të tillë që besojnë se e...

Shënimi i muajit

Takimi i nivelit të lartë midis kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vučić, në Bruksel, më 18 gusht, në kuadër të Dialogut të lehtësuar nga Bashkimi Evropian...