Kujtime në vend të luftërave

Kanë kaluar 18 nga lufta në Kosovë. Gjatë po kësaj periudhe, ka ardhur deri te konfliktet edhe nga njëra edhe nga pala tjetër. Vitet që mbetën pas nesh lanë një...

Origjina e kishave dhe diversiteti

Debatet për origjinën e kishave në Kosovë janë përdorur kohët e fundit si argumente politike që kanë mënjanuar historiografinë e vazhdimësisë së objekteve fetare në një mjedis kulturor dhe historik gjithnjë...

Kërkimi i faljes

Meqenëse një kohë paksa më të gjatë nuk e kam vizituar blogun, më ka ikur ajo kur Milenko Todorović në shkrimin e tij e zbardhi në mënyrë të qëlluar një ngjarje...

Pyetje, jo arsyetime

Ndërsa pluhuri që u ngrit me adresimin e tij përmes shtypit tashmë kishte rënë, e pritëm një fjalim të ri me po të njëjtën tematikë. Këtë herë përmes televizionit. Presidenti Vučić,...

Demokraci nuk janë veç zgjedhjet

Arbitrariteti i marrjes së vendimeve nga pushteti vjen duke u ulur po qe se qytetarët e një vendi bëhen aktiv politikisht. Demokracia rezulton të jetë jashtëzakonisht kundërproduktive nëse një popull mbetet pasiv...

Për një “grusht” votash

Çfarë na pret në zgjedhjet e ardhshme në Kosovë, më 14 shkurt? Vjedhje e votave, shitje e votave, premtime pretencioze të liderëve politikë, konflikte midis serbëve e serbëve, shqiptarëve me shqiptarët?...

Bashkëpunimi për hir të të ndjerëve

Si për ironi të fatit, që prej vitesh as të vdekurit nuk kanë mundur të pushojnë të qetë në qytetin e ndarë të Mitrovices. Varrezat myslimane shqiptare kanë mbetur në veriun e...

Mbi takimin e fundit Kurti – Vučić, me tone pozitive

Takimi i fundit mes presidentit të Serbisë, Aleksandar Vučić, dhe kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, paraqet edhe një episod tjetër të konsideruar si përgjithësisht jo i frytshëm sa i përket raportit...

Interpretimi kreativ 

Prej kohësh e kemi të qartë se procesi i negociatave ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit ka arritur në një pikë ku është e vështirë që ai të vazhdohet, por problem shumë më...

Lajme nga jugu

Gjatë të gjitha ngjarjeve në 16 vitet e e fundit është ardhur tek një situatë ku populli serb në Kosovë ka mbetur praktikisht i ndarë në dy pjesë dhe atë në...