Manifesta në Mitrovicë 

Ekspozita nomade bienale e artit evropian, Manifesta, u hap në Prishtinë më 31 korrik. Ekspozita rrugëton çdo dy vite në vende të ndryshme anekënd Evropës, në përpjekje për të krijuar “dialog...

Qeveria inkurajon bizneset të punësojnë staf multietnik

Në sektorin publik e në atë privat, ka vende të konsiderueshme pune ku punëtorët vijnë prej etnive të ndryshme në Kosovë. Por, përfaqësimi i tyre dhe qasja në tregun e punës...

Një restorant ku shijohet ushqimi pa dallime etnike

Ushqimi është pjesë e rëndësishme e jetës së njeriut dhe disa kanë preferenca të veçanta sa të hulumtojnë për një vend që shërben ushqim të mirë.  Në njërën prej komunave më multietnike...

Mbrojtja e lartë

  Kohë pas kohe, nëpër media prapë po përvidhet edhe rrëfimi për Manastirin e Deçanit, por gjithsesi jo në kontekstin kulturor apo religjioz porse në atë politik dhe te sigurisë. Edhe pse...

Qasja joparimore e BE-së ndaj Kosovës

Lajmi i hapjes së negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian në mënyrë të pashmangshme kthen vëmendjen te çështja e vizave për Kosovën dhe në përgjithësi...

Vlera e viktimës

Pse është aq e vështirë të pranohet publikisht që është kryer një krim ndaj një njeriu të pafajshëm? Pse edhe sot e kësaj dite po fshihen disa gjëra që janë bërë...

Barikadat në veri – Kthimi në të ardhmen

  Milica Radovanović Qeveria e Kosovës më në fund ka filluar zgjidhjen e problemeve që janë grumbulluar në veri që prej 12 vitesh.   Qeveria nuk është në konflikt me qytetarët në Veri,...

NP Interview: Dušan Gajić, korrespondent, Bruksel

Në kuadër të një cikli bisedash, New Perspektiva ka zgjedhur të bisedojë këtë herë me dy korrespondentë që raportojnë nga Brukseli: me Dušan Gajić-in, korrespondent i RadioTelevizionit të Serbisë, dhe me...

NP Interview: Augustin Palokaj, korrespondent, Bruksel

Në kuadër të një cikli bisedash, New Perspektiva ka zgjedhur të bisedojë këtë herë me dy korrespondentë që raportojnë nga Brukseli: me Augustin Palokajn, korrespondent i KOHA-s së Prishtinës, dhe Jutarnji...

Shënimi i muajit

Një takim i nivelit më të lartë pritet të mbahet më 18 gusht në Bruksel në kuadër të Dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë.Kryeministri...