Unë, Migranti

Gjatë disa javëve të kaluara jemi dëshmitarë të një fluksi të madh të migrantëve nga Lindja e Afërt, Afganistani, Iraku, Pakistani, por edhe nga Bangladeshi i largët. Natyrisht të gjithë ata...

‘Mirëdita, dobar dan’ në Prishtinë

Këtë vit festivali “Mirëdita, dobar dan!” nikoqir kishte Prishtinën gjatë tri ditëve prej 14 deri më 16 tetor. Ndryshe nga vitet e tjera kur ky festival u organizua në Beograd në...

Barrikada dhe tensione

Të enjten e 8 dhjetorit, në orën 18, një veturë Golf 4, e kaltër si në të gjelbër, pa targa, hyri në Lagjen e Boshnjakëve në Mitrovicën e Veriut dhe po...

Shënimi i muajit

Gjërat që u shtynë nga muajt e kaluar jo që dolën në plan të dytë por krijohet përshtypja se janë harruar krejtësisht. Psh integrimi në gjyqësi? Hapja e zyrave të qeverisë...

Arsyet pse isha dhe jam kundër protestës së Mushtishtit

Ju bëj thirrje njerëzve në Mushtisht që t’i mbledhin sa më parë faktet e dëmeve të luftës dhe t’i inicojnë rastet nëpër gjykata. T’i bëjnë presion Qeverise se Kosovës mbi kërkimfaljen...

Mexhat janë në kokë

Mexha, në vend se në luginë (të Diellit), është fort e ngulitur në kokat e njerëzve, të cilët brenda kapsule rrinë dhe përgjojnë oborrin e parregulluar të fqinjit, duke mos çarë...

Automjetet e djegura në Veri

Si ndonjë çmenduri, pak kohë kalon e digjet ndonjë veturë në veri të Kosovës. Një ngjarje e tillë e fundit ndodhi në Leposaviq. Iu dogj automjeti personit që e riregjistroi automjetin...

Pse ndërrimi i fjalëve nga Albini duhet parë më pozitivisht?

Kur Amerika të kërkojë diçka, Kosova s’duhet të pyes ‘pse’ por ‘si’, tha së fundi kryeministri i Kosovës, Albin Kurti.  Kjo është pak a shumë logjika e pushteteve të kaluara, e shprehur...

Analiza e trendeve – qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë 

Sipas praktikës tashmë të vendosur, sektori joqeveritar në Kosovë për të katërtin vit me radhë ka publikuar rezultatet e hulumtimit brenda komunitetit serb përkitazi me pikëpamjet lidhur me situatën aktuale politike,...

Shihjani hairin vetes

Bisedat për papunësinë në Kosovë mund të nxiten lehtë, mjafton të bie fjala për gjendjen në vend. Por, shpeshtësia e trajtimit të kësaj teme pavarësisht folësve dhe karakteristikave të tyre qoftë...