Urat e paqes 

Si po shkon procesi i pajtimit në Kosovë dhe deri ku kemi arritur është pyetje kryesisht për komunitetin e akademikëve apo politikanët. Mirëpo, nëse më pyesni mua, kjo është pyetje para...

Miqësia greke

Është e njohur për të gjithë lidhja shumëvjeçare dhe e pandashme miqësore midis Serbisë dhe Greqisë dhe kjo duke filluar që në vitin 1804, kur Greqia i ofroi ndihmë Serbisë e...

Neutrale sa i përket statusit?

Pas një pritjeje të gjatë, më 24 tetor gjykatësit serbë dhanë betimin para presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit, gjë që shënoi integrimin përfundimtar të kësaj dege të pushtetit në sistemin e...

Mos e prekni kishën në kampusin e UP-së

Kisha e papërfunduar ortodokse në kampusin e Universitetit të Prishtinës dhe fati i këtij objekti zgjojnë interesim të madh në shoqërinë kosovare. Pothuaj secili e ka një version të vetin se si...

Shënimi i muajit

Periudha nga shënimi i muajit të kaluar deri tani ka qenë e dominuar nga zgjedhjet e parakohshme, fushata parazgjedhore e më pas edhe nga negociatat paszgjedhore. Megjithatë, Dialogu (ai me D...

Nga normalizimi drejt normalitetit

Normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë nuk nënkupton vetëm dialog mes politikanëve, por edhe gjithëpërfshirje si mënyra e vetme për të shkuar drejt pajtimit të plotë mes popujve. Kështu u tha...

Shënimi i muajit

Pas takimit të parë zyrtar të nivelit të lartë nga mesi i korrikut, që shënoi rifillimin e shumësynuar të Dialogut, Kosova dhe Serbia vazhduan bisedimet me lehtësimin e BE-së. Edhe SHBA...

Njëmbëdhjetë vjet asgjë, pa gjasa për ndonjë gjë

Viti 2022! Lajčak dhe Escobar në vizitë në Kosovë dhe Serbi në përpjekje për të dakorduar zbatimin e marrëveshjeve të arritura në dialogun e sponsorizuar nga BE-ja. Asgjë e çuditshme, do...

Fjalët e presidentit Vučić – qëllim i sinqertë për të ecur përpara?

Serbia duhet t’i japë fund të qenit arrogante siç ka qenë në të kaluarën. Ky ishte një ndër mesazhet e artikullit që presidenti Vučić e shkroi së voni në shtyllat e...

Çfarë dëshiron znj. Tahiri

Detyrimi për pranimin e legjitimetit të institucioneve kosovare nuk do të sjellë deri tek integrimi de facto. Detyrimi dhe shantazhi me ndalesa mund të sjellë vetëm deri tek një tëhuajsim edhe...