Ish-banorët e “kampeve të turpit” duan kompensim nga OKB

Vjollca Hajrizi tregon tri palë raporte të analizave mjekësore të fëmijëve të saj, të bëra  brenda tetë muajve të fundit. Data janë të ndryshme, por vlerat janë të njëjta. Sasia e...

Si duhet t’i qaset qeveria e re e Kosovës dialogut Beograd-Prishtinë

Studimi i konflikteve na tregon se konflikti etnik rishfaqet kur palët nuk flasin më me njëra-tjetrën dhe i kthehen antagonizimit të palës tjetër. Prandaj, ajo që është në veçanti me rëndësi...

Muaj pas muaji (korrik)

Të gjitha këto po shkaktojnë një frikë të madhe në mua, frikë të përforcuar nga përvojat e së kaluarës, mënyra e jetesës në paqe, por edhe me tendencat e dukshme kah...

Veri – jug (Mitrovicë – Shtërpce)

Cilësia e jetesës dhe ndjenja e lirisë në Mitrovicë dhe Shtërpce dallojnë ndjeshëm. Ky dallim nga viti në vit vetëm sa rritet. Edhe disa fjalë të shkruara për enklavat dhe “mjediset e...

Dialogu Kosovë-Serbi dhe kredibiliteti i debatueshëm i BE-së

Tash kur edhe një herë çështja e vizave për shtetin e Kosovës u la jashtë agjendës është legjitime të diskutohet edhe një herë legjitimiteti i vetë Bashkimit Evropian si një ndërmjetës...

Bashkësia e komunave serbe – a është kjo ajo që serbët me të vërtetë...

„Bashkësia e komunave serbe do të formohet këtë vit. Ajo është shumë e rëndësishme për integrimin e shëndetësisë dhe arsimit nën kulmin e institucioneve kosovare. Do të formohet në përputhje me...

Kaosi paszgjedhor

Pas zgjedhjeve parlamentare të Kosovës, të mbajtura më 14 shkurt të këtij viti, u duk sikur më në fund kaluam një fushatë zgjedhore dhe zgjedhje pa probleme të mëdha, kaos, dhunë...

Njëzet e tre vjet më vonë – zgjidhja e Kosovës në “Frontin Lindor”?

Me siguri keni pasur mundësi të lexoni një numër të pafund tekstesh për luftën në Ukrainë gjatë dy muajve të fundit saqë pas rreshtave të parë të këtij teksti do të...

Një nivel më i lartë

Asgjë e re në Perëndim, e në rastin tonë asgjë e papritur.  Me pak fjalë, kështu tingëllon rrëfimi pas marrëveshjes së arritur për targat. Ndërsa disa festojnë fitore të vogla, të...

Mbrojtja e lartë

  Kohë pas kohe, nëpër media prapë po përvidhet edhe rrëfimi për Manastirin e Deçanit, por gjithsesi jo në kontekstin kulturor apo religjioz porse në atë politik dhe te sigurisë. Edhe pse...