Me të njëjtën monedhë

Marrëveshja u arrit. Sikur të gjitha marrëveshjet në dialogut e Brukselit, megjithatë, edhe kjo e fundit për Bashkësinë e Komunave Serbe të Kosovës, është shkruar në frymën e Jean Monnet dhe...

Për pranim tek …

Gjatë ditëve dhe javëve të kaluara, Kosova ka qenë temë për të cilën është shkruar dhe folur shumë, dhe, si gjithmonë, shkaku ishte i tillë që të dy palët, edhe ajo...

Kujt po i pengon Oliveri?

Me dëshirën që të shkruaj diçka për vetë njeriun, i cili jeton në Kosovë, njeriun që ka familje pas vetes, ka respektin e atyre që e njohin, të miqve të tij,...

Integrimi (Kali i Trojës)

Dita sa një vit, bile këtu në Kosovë. Ndodhitë, një faktor aq i parëndësishëm për popullin, prapëseprapë janë aty, të pranishme. Pse pavëmendshëm shikojnë përreth vetes, pse njerëzit nuk përpiqen që...

Mbi procesin e integrimit të Mbrojtjes Civile

Marrëveshja midis Beogradit e Prishtinës për integrimin e personelit të Mbrojtjes Civile (MC) pa-rasheh se nga 1 shtatori e tutje kjo strukturë më nuk do të ekzistojë në Kosovë. Ministrja per...

Kujtesë e pashlyeshme

Unerasable (E pashlyeshme) është një fjalë e fundme. Ky ishte titulli i një ekspozite të artit të organizuar më DokuFestin e Prizrenit. Kjo ekspozitë ishte e konceptuar nga ForumZFD me një...

Dialogu Prishtinë–Beograd: Tregim i dy qyteteve?

Nuk ka tekst pa kontekst. Nuk ka politikë nëse nuk nuk ka të bëjë tërësisht me njerëzit të ciët duhet të jenë konteksti i politikës si tërësi. Cili është konteksti dhe...

Aty ku digjen libra

“Jam rritur duke puthur libra dhe bukë”, kujton Salman Rushdie në librin e tij “Atdhe imagjinarë”. “Në shtëpinë tonë kur dikujt i binte nga dora një copë bukë ose libër, të dyja...

Bashkëpunimi për hir të të ndjerëve

Si për ironi të fatit, që prej vitesh as të vdekurit nuk kanë mundur të pushojnë të qetë në qytetin e ndarë të Mitrovices. Varrezat myslimane shqiptare kanë mbetur në veriun e...

Falja: kush vendos?

Shpesh dëgjoj të thonë se është gabim t’i pyesësh njerëzit nëse ia kanë falur atij që i ka lënduar. Mund të jetë edhe më fyese nëse u thuhet atyre ta falin një...