Autoelektricisti i Berivojcës

Kamenica njihet si njëra prej komunave me integrimin më të madh të komunitetit serb në Kosovë. Që 26 vite, Predrag Stanković, është bërë “ilaç” për veturat e shqiptarëve në Kamenicë. Ai e ka...

Qëndrimet e Albin Kurtit ndaj dialogut me Serbinë

Sipas rezultateve praprake të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Lëvizja Vetëvendosje (LVV) ka fituar më së shumti vota në zgjedhjet e parakohshme të Kosovës të cilat u mbajtën në fillim të muajit....

Kryesimi i BE-së nga Franca dhe implikimet  për procesin e dialogut

Ndonëse viti 2022 ka sjellë sfida të reja për Kosovën dhe Serbinë, edhe këtë vit të dy shtetet do të vazhdojnë punën e përbashkët në procesin tashmë të tejzgjatur të dialogut....

Çfarë thonë media për dialogun dhe normalizimin?

Në fillim të muajit, mediat njoftuan për mbajtjen e një tryeze nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ku u diskutua rreth ndikimit që ka dialogu Kosovë-Serbi në jetën e qytetarëve në...

Muret i ndajnë njerëzit

Ndoshta asnjëherë deri më tani nuk i jam afruar kaq urës kryesore në Mitrovicën e Kosovës. Por kësaj here isha aty dhe më duket që asnjëherë më parë nuk kanë kaluar...

Përmbledhje reagimesh lidhur me futbollistin serb që pranoi të luajë për Kosovën

Futbollisti 17 vjeçar nga Graçanica, Ilija Ivić, tashmë tre vjet luan për klubin e Flamurtarit në Prishtinë, ndërkaq gjatë muajit shkurt ka nënshkruar edhe kontratë profesionale, si një nga të rinjtë...

Fitorja e opozitës dhe 10:0 për Serbinë 

Edhe një palë zgjedhje janë pas nesh. Pas 6 tetorit 2019 Kosovën e pret një përbërje e re e parlamentit, por, para së gjithash, edhe një Qeveri e re. Derisa të...

Disa rreshta për letargjinë

Në këtë blog do të trajtoj disa çështje sociale që tash e sa kohë më preokupojnë. Korrupsioni dhe nepotizmi janë tashmë flagrante në institucionet tona. Papunësia dhe statusi i ulët social...

Krimet e urrejtjes – histori e shëmtuar e patreguar

Qendra për Paqë dhe Tolerancë u ka rekomanduar aktorëve ndërkombëtarë (OSBE-së, UNMIK-ut dhe EULEX-it) që t’i publikojnë të dhënat për incidentet me motive etnike dhe të mobilizojnë publikun, politikëbërësit, gjyqësorin dhe...

Një qytet, dy komuna

Komuna e Mitrovicës së Jugut - Opština Južna Mitrovica – Mu-nicipality of Mitrovica South. Ditë më parë pranova një njoftim me këtë mbishkrim, nga zyra për informim e komunës, që thërriste...