Politika e dhunës

Tashmë kam shkruar në blogun e kaluar për ngjarjet që më nervozojnë dhe për të cilat nuk mund të besoj që ende po na ndodhin, që asgjë nuk kemi mësuar nga...

Dita nis me marrëveshje

Në orët e para të ditës së sotme në Bruksel, Prishtina dhe Beogradi nënshkruan një marrëveshje mbi drejtësinë dhe gjyqësinë në Kosovë. Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa dhe ai i Serbisë...

Paqartësia e qëllimshme në dialog lë në mjegull qytetarët e Kosovës

Prej kur ka filluar dialogu mes “Beogradit dhe Prishtinës” (kështu e quajnë në Bruksel për të mos lënë përshtypjen se Kosova po trajtohet si shtet) vazhdimisht dëgjojmë se qëllimi kryesor është...

Rekomandimet e Shoqërisë Civile kosovare për BE-në

Rekomandimet e Shoqërisë Civile të Kosovës për Përfaqësuesen e Lartë të BE-së para rihapjes së bisedimeve Prishtinë-Beograd: • Informimi dhe transparenca janë një shqetësim i madh. Vendimi i EEAS-së për t’u dhënë...

Marrëveshja e Brukselit u arrit “me biseda, jo me presion të pareshtur”

(Robert Cooper flet për New Perspektiva) Kryeministri i Kosovës dhe ai i Serbisë takohen në Bruksel javën e ardhshme për të rifilluar dialogun i cili në prill 2013 rezultoi me Marrëveshjen e...

POLITIKA E MANIPULIMIT

Po lexoja ditëve të fundit se për çka po shkruajnë mediat në Kosovë dhe në Serbi. Po lexoj dhe nuk po besoj se çka po ndodh! Po lexoj dhe nuk po...

Koncepti i kombit

Me rënien e komunizmit, shumë standarde janë njësuar me ato të Perëndimit. Për fat të keq në paraqitjet publike, në Shqipëri dhe në territoret e ish Jugosllavisë ende përdoret termi komb...

Krimet dhe mohimet

Kur zgjohem për Krishtlindje në Beograd, nuk kam nevojë të ndez televizorin për të ditur që tri lajmet e para do të jenë: - Patriku Pavle shërben liturgjinë në ndonjë kishë - Kryetari...

Posta e politizuar

Nuk kisha menduar asnjëherë nëse marrëdhëniet Kosovë-Serbi funksionojnë sa i përket shërbimeve postare derisa nuk u ballafaqova me situatën kur duhej të dërgoja diçka me postë në një qytet të Serbisë...

Referendum? Çfarë referendumi?

Kosova ka vite që po ballafaqohet me pengesa në zhvillimin e politikave të saj ndërkombëtare për shkak të mosnjohjes së saj nga Serbia dhe nga shtete përkrahëse të politikës serbe. Por,...