Natyra dhe shoqëria

Zubin Potoku, gjegjësisht Kollashini i Ibrit, njihet për pyjet e dendura, liqenin e Ujmanit, natyrën e mrekullueshme si dhe numrin e madh të fshatrave që i ka, kështu që është një...

Aco, Srbine

Zgjedhjet në Kosovë janë gjithmonë një rast për të parë gjëra goxha të pabesueshme. Duke filluar nga ajo se në listën e votuesve ka 50% më shumë votues se sa banorë...

Edhe sa? Kur?

Kosovë, maj 2015. Nuk mund të ikë nga këta njerëz, nuk mund të ikë nga vetvetja. Nuk e di si është me të tjerët, por një ambivalencë është shpesh e pranishme...

Integrimi (Kali i Trojës)

Dita sa një vit, bile këtu në Kosovë. Ndodhitë, një faktor aq i parëndësishëm për popullin, prapëseprapë janë aty, të pranishme. Pse pavëmendshëm shikojnë përreth vetes, pse njerëzit nuk përpiqen që...

Krimi e dënimi

“Atij që ligjin e ka në topuz, gjurmët i kutërbojnë çnjerëzi“ ka thënë kaherë Petar Petrović Njegoš. Ka ardhur koha që këto gjurmë të çnjerëzisë të dalin në dritë të ditës,...

Demokraci nuk janë veç zgjedhjet

Arbitrariteti i marrjes së vendimeve nga pushteti vjen duke u ulur po qe se qytetarët e një vendi bëhen aktiv politikisht. Demokracia rezulton të jetë jashtëzakonisht kundërproduktive nëse një popull mbetet pasiv...

Goditja elektrike

Këto ditë jemi dëshmitarë të bisedave që zhvillohen dhe debatohen intensivisht si në planin politik ashtu edhe në atë të përditshëm shoqëror, e që kanë të bëjnë me një temë shumë...

Mediat mbi mosmbajtjen e takimit Kurti-Vučić

Ndonëse një takim në mes të kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vučić, u paralajmërua se do të zhvillohej gjatë pjesës së dytë të korrikut, një gjë...

Çfarë thonë media për dialogun dhe normalizimin?

Pas takimit në Bruksel, në fund të gushtit, mes presidentit serb Aleksandar Vučić dhe atij kosovar, Hashim Thaçi, të lehtësuar nga Shefja e Politikës së Jashtme të BE-së, Federica Mogherini, pati...

Knowing You, Knowing Me

Disa të rinj shqiptarë dhe serbë, të talentuar për art dhe kulturë kanë filluar të shkëmbejnë kontaktet e para dhe të vendosin bazat e një bashkëpunimi ndërkul-turor, duke i kontribuar kësisoji...