Ish-banorët e “kampeve të turpit” duan kompensim nga OKB

Vjollca Hajrizi tregon tri palë raporte të analizave mjekësore të fëmijëve të saj, të bëra  brenda tetë muajve të fundit. Data janë të ndryshme, por vlerat janë të njëjta. Sasia e...

Zoti Kandidat

Para nesh janë edhe një palë zgjedhje, në thelb asgjë e re por kur e dimë që bëhet fjalë për zgjedhjet e rregullta lokale atëherë duhet t’i kushtojmë rëndësi të madhe...

NP Interview: Ivan Nikolić, CSD

“Kemi pasur shembuj të mrekullueshëm të vazhdimit të miqësive që qenë krijuar në trajnimet tona dhe unë jam shumë i lumtur kur shoh në rrjetet sociale se ata ende shkojnë me...

Nuk është sjellje sportive, ministër!

Mund të mos e njohim shtetin, por le ta lëmë politikën jashtë gjërave politike. I prish të gjitha ato që përfaqëson sporti. Përfunduan edhe këto Lojëra Olimpike, të tridhjetë e njëtat me...

Me të njëjtën monedhë

Marrëveshja u arrit. Sikur të gjitha marrëveshjet në dialogut e Brukselit, megjithatë, edhe kjo e fundit për Bashkësinë e Komunave Serbe të Kosovës, është shkruar në frymën e Jean Monnet dhe...

Potencial i pashfrytëzuar

Maja e Pançiqit, pika më e lartë e Kopaonikut, që poashtu është një nga destinacionet më të popullarizuara turistike në regjion, gjeografikisht i takon komunës së Leposaviqit. Megjithëkëtë, kjo komunë është...

Më lejoni të sqaroj

Ndërsa po bie zhurma mediale e ngritur rreth tekstit të Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vučić, për hapjen e dialogut të brendshëm rreth Kosovës, po vijnë edhe reagime të ndryshme. Unë isha...

Dialog gjithëpërfshirës për pajtimin mes Kosovës dhe Serbisë

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë do t’i kontribuojë normalizimit nëse krijohet një qasje më gjithëpërfshirëse edhe me akterë nga biznesi, qeveritë lokale si dhe shoqëria civile, është thënë në kuadër të...

Shënimi i muajit

Një periudhë njëmujore si asnjë deri më sot me përpjekje intensive, në dukje konkurruese, për të rinisur një proces të ndërprerë për më shumë se dy vite dhe me kthesa të...

Lojë fronesh

Jemi dëshmitarë që ditëve të fundit një nga titujt kryesorë në Kosovë është ajo se kush do të jetë presidenti i ri i republikës. Por, meqenëse tek ne pothuajse asgjë nuk...