Vjeshtë e nxehtë

Megjithëse do të duhej të merreshim me atë që po ndodh tani dhe në këtë moment, ndonjëherë duhet t'i lejojmë vetes një udhëtim të vogël në të ardhmen dhe të supozojmë...

Ujdia e përbashkët

Për tensionet që po e shtypin veriun e Kosovës për më shumë se një muaj është e tepërt të flitet, sepse pothuajse gjithçka është thënë tashmë, është e qartë se kush...

Sesioni i 77 i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së

Sesioni i rregullt i vjeshtës i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së me numrin 77 ishte shumë aktiv. Të gjitha shtetet pjesëmarrëse kishin interesat e tyre për të zhvilluar sa më shumë...

Shënimi i muajit

Përpjekjet për ta çuar përpara dialogun midis Kosovës dhe Serbisë vazhduan edhe gjatë shtatorit, me vizita të planifikuara por edhe të paparalajmëruara në rajon.  Në javën e dytë të muajit, përfaqësuesi special...

Mediat mbi takimin Kurti-Vučić në Berlin

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe presidenti i Serbisë, Aleksandër Vućič, u takuan më 4 maj në një darkë joformale në Berlin, për herë të parë që nga korriku i vitit...

Mbrojtja e lartë

  Kohë pas kohe, nëpër media prapë po përvidhet edhe rrëfimi për Manastirin e Deçanit, por gjithsesi jo në kontekstin kulturor apo religjioz porse në atë politik dhe te sigurisë. Edhe pse...

Presioni ndërkombëtar lidhur me çështjen e dialogut

Së fundmi vërehet një lloj vullneti i shtuar nga ana e faktorit ndërkombëtar për të shtyrë përpara procesin e dialogut. Në rrethanat të një progresi vërtetë të ngadaltë (dhe një procesi...

Paefektshmëria e ‘kornizës së re’ të Dialogut

Së fundmi, pjesë e diskursit në kuadër të dialogut është edhe ideja e nisjes së një kornize të re për këtë proces. Me kornizë të re kuptojmë një qasje më të...

Serbët e Kosovës në mediat shqipe të Kosovës

Sa janë të përfaqësuar serbët e Kosovës në mediat kosovare në gjuhën shqipe? Cilat janë vështirësitë që hasin gazetarët dhe si mund të ndryshojë gjendja? Këto ishin disa prej çështjeve që...

Veriu i Kosovës në “kthetrat” e Kurtit

Jemi dëshmitarë të marrëveshjes së nënshkruar së fundi për energjinë elektrike që ka të bëjë me veriun e Kosovës. Në fakt, Leposaviqi, Zubin Potoku, Zveçani dhe Mitrovica veriore janë komuna me...