Shënimi i muajit

Një propozim franko-gjerman, për të cilin filloi të flitej kohë më parë, dhe çështja ende e pazgjidhur e  targave/riregjistrimit të automjeteve me targa RKS ishin tema mbizotëruese gjatë tetorit, sa i...

Miqësia greke

Është e njohur për të gjithë lidhja shumëvjeçare dhe e pandashme miqësore midis Serbisë dhe Greqisë dhe kjo duke filluar që në vitin 1804, kur Greqia i ofroi ndihmë Serbisë e...

Vetëvendosje dhe faktori ndërkombëtar në procesin e dialogut

Tani kur pritet të konstituohet legjislatura e re në Republikën e Kosovës dhe të formohet një qeveri e udhëhequr nga ana e Vetëvendosjes, duhet patur parasysh që ky subjekt trashëgon shumë...

Mediat mbi “dokumentin” e “kornizës së re” për marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë

Në javën e tretë të shtatorit, mediumi Albanian Post (AP) publikoi një dokument disa-faqësh që, sipas tyre, përbënte “kornizën e re për marrëveshje në mes të Kosovës e Serbisë”, që pretendohej...

Dielli mund të mos sillet rreth Tokës, por definitivisht sillet rreth Kosovës

Më 11 qershor do të mbahen Zgjedhjet Parlamentare në Kosovë. Dhe, ashtu siç nuk pritej, lufta për pushtet është dukshmërisht e ashpër deri në tronditje. Duket si një parapërgatitje e denjë...

Dialog i brendshëm apo monolog?

Tash e disa ditë është aktuale tema e cila ka të bëjë me thirrjen e presidentit të Serbisë drejtuar qytetarëve dhe institucioneve për të ashtuquajturin dialog të brendshëm për Kosovën. Kjo...

Kuleta serbe vazhdon të rëndojë shtetësinë e Kosovës

E projektuar të vendoset në një tokë publike mes komunës së Mitrovicës Veriore dhe asaj të  Zveçanit, “Lugina e Diellit”  këtë vit pret dorën e Serbisë. Por, projekti për një lagje...

Dialogu Kosovë-Serbi, përtej institucioneve

Me të nisur së shkruari diçka për vitin 2016, për të përmbledhur ngjarjet e vitit dhe për t’u dhënë atyre njëfarë kuptimi, qoftë si studiues, qoftë si komentues i politikës, e...

Terri demokratik

Operacionet luftarake në Kosovë kanë marrë shumë viktima, por duket se ende nuk jemi qetësuar pasi lejojmë që terri demokratik të gëlltitë atë pak liri që ka mbetur. Zgjedhjet e kaluara...

Kultura dhe arti gjatë pandemisë 

Në botë është shpallur pandemia e virusit “COVID-19”, më shumë të njohur si koronavirusi, kështu që për këtë arsye mbretëroi një panik dhe kaos i përgjithshëm. Përkundër kufizimeve të lëvizjes dhe...