Kuzhina evropiane në Ohër 

Aktorët kryesorë të filmit me regji të Bashkimit Evropian, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vučić, takohen për të disatën herë dhe të gjitha me iniciativën e...

Veriu i Kosovës si kamp

I mbërthyer në veri të Kosovës, si shumë të tjerë, filloj të pyes veten nëse ka kuptim të jetosh këtu? Jeta po kalon, e ne nuk shkojmë as edhe një hap...

Problemin e vjetër ta zgjidhësh me një të ri

Periudhë e mëparshme e vështirë për shumë banorë të Kosovës, vërshimet shkaktuan dëme vërtet të mëdha materiale. Jemi dëshmitarë të reshjeve të dendura të shiut që kanë shkaktuar probleme të mëdha...

Paradoksale, por lufta për të mos u shpërngulur do të çojë tek shpërngulja

Tensioni është i madh dhe rrëfime të mëdha bëhen në Kosovë për më shumë se njëzet vjet. Gjatë gjithë kohës flitet dhe do të vazhdojë të flitet për ruajtjen e trashëgimisë...

Shënimi i muajit

Aktiviteti i shtuar diplomatik i kohëve të fundit - në veçanti pas krizës në veri në dhjetor të vitit që lamë pas - duket se po fillon të japë rezultate. Më...

Një nivel më i lartë

Asgjë e re në Perëndim, e në rastin tonë asgjë e papritur.  Me pak fjalë, kështu tingëllon rrëfimi pas marrëveshjes së arritur për targat. Ndërsa disa festojnë fitore të vogla, të...

Manifesta dhe komunitetet pakicë

“A është kjo e mjaftueshme? Jo. A kemi arritur të gjejmë më shumë? Jo. A kemi hulumtuar se si duhet ta përmirësojmë këtë? Po,” tha drejtoresha ekzekutive e organizatës Manifesta, Hedwig...

Fundi i miqësisë?

Fundi i miqësisë apo fundi i durimit nga ana e përfaqësuesve amerikanë që janë të ngarkuar me detyrë për Ballkanin? Kështu do të filloja ta shkruaj këtë tekst kësaj here. Çdo...

Serbia dhe qasja e saj e vjetëruar në raport me realitetin e Kosovës

Derisa përpjekjet për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë janë dizajnuar që të zgjidhin mosmarrëveshjet përmes dialogut që konsiderohet si qasja e duhur në këtë drejtim, tensionet e fundit të...

Republika Srpska si model

Thënë sinqerisht, unë personalisht e kam shikuar propozimin e bashkësisë së komunave serbe përmes prizmit të Republika Srpska-s. E di që ky mendim i imi personal i ka shqetësuar të gjithë...