“Përparim shumë i mirë” në bisedime, por jo edhe në implementim

Raporti më i fundit i Qeverisë së Kosovës mbi procesin e normalizmit vlerëson se procesi ka shënuar “përparim shumë të mirë”, por gjatë gjithë raportit mund të vërejmë se ai përparim...

Potencial i pashfrytëzuar

Maja e Pançiqit, pika më e lartë e Kopaonikut, që poashtu është një nga destinacionet më të popullarizuara turistike në regjion, gjeografikisht i takon komunës së Leposaviqit. Megjithëkëtë, kjo komunë është...

Ambasadori i ri – politika e vjetër  

Kohët e fundit në Kosovë ka mbërritur ambasadori i ri amerikan, Jeff Hovenier. Ai iu vu punës me entuziazëm, menjëherë pas marrjes së detyrës. Që në ditët e para u takua...

Çfarë thonë media për dialogun dhe normalizimin?

Dialogu i brendshëm në Serbi, që kishte pasur takimin e parë në tetor, mbeti një ndër temat kryesore për të cilat u raportua gjatë nëntorit. Mediat në Kosovë përcollën një artikull...

Mladić, Serbia dhe Kosova

Tribunali i Hagës e dënoi Ratko Mladićin me burgim të përjetshëm. Atë që ndodhi në pesë ditë vere të vitit 1995, e cilësoi si gjenocid. E prapë, Mladić vazhdon të...

Dy bileta për Uashington

Sikurse në atë filmin jugosllav, të xhiruar gjatë viteve nëntëdhjetë “Tri bileta për Holivud”, kur djem nga fshati Gornje Polje përgatiteshin të udhëtonin në Holivud për të sendërtuar ëndrrat e tyre...

Diplomacia digjitale e Kosovës – Rrugë e “pamirëmbajtur”

Nëse keni nënshkruar peticionin #PutKosovoOnTheMap në korrik të vitit 2020, si kërkesë ndaj kompanisë Apple për të vendosur Kosovën në hartën e saj, atëherë edhe ju keni kontribuar në diplomacinë digjitale...

Një restorant ku shijohet ushqimi pa dallime etnike

Ushqimi është pjesë e rëndësishme e jetës së njeriut dhe disa kanë preferenca të veçanta sa të hulumtojnë për një vend që shërben ushqim të mirë.  Në njërën prej komunave më multietnike...

Qëndrim i përbashkët apo një shëtitje deri në Bruksel

Shumë vetë u befasuan nga lajmi se në samitin e BE-së për Ballkanin Perëndimor, tri vende, Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut, do të paraqiteshin së bashku me një qëndrim të...

Vjeshtë e Kosovës

Për dallim nga Serbia, zgjedhjet në Kosovë ishin tejet të pasigurta, interesante. Pas përfundimit të tyre, u zhduk droja, tensioni, e shumë gjëra edhe mund të priten. Pushteti dhe opozita i...