Shënimi i muajit

Në ditën e parafundit të prillit u njoftua se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vučić, ishin ftuar nga kancelari gjerman, Olaf Scholz, për vizitë në Berlin,...

Shënimi i muajit

Me afrimin e afatit të caktuar për gjetjen e një zgjidhjeje të përhershme për çështjen e targave, kanë filluar të dalin më shumë hollësi rreth opsioneve që janë shqyrtuar në takimet...

Shënimi i muajit

Përpjekjet e intensifikuara të BE-së dhe të SHBA-së për t’i dhënë shtytje Dialogut për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës e Serbisë në fillim të shkurtit, me vizitën e përbashkët të Miroslav...

Shënimi i muajit

Në ditën e fundit të janarit, i dërguari i posaçëm i BE-së për Dialogun, Miroslav Lajčak, dhe i dërguari i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin perëndimor, Gabriel Escobar, filluan vizitën e...

Shënimi i muajit

Dhjetori u mbyll pa realizimin e një takimi tjetër të nivelit të lartë të përfaqësuesve të Kosovës dhe Serbisë, të cilin BE kishte synuar ta ‘lehtësonte’ kohët e fundit.Në javën e...

Shënimi i muajit

Nëntori solli një varg takimesh - pa ndonjë rezultat të raportuar - dhe një intensifikim përpjekjesh për ta çuar Dialogun përpara.Grupi i Punës për çështjen e targave u takua për herë...

Shënimi i muajit

Pas tensionit të dhjetë ditëve të fundit të shtatorit, muaji i tetorit filloi me shtendosje.  Ashtu siç parashihte marrëveshja për de-eskalimin e situatës e arritur më 30 shtator, trupat e KFOR-it u...

Shënimi i muajit

Pas dy ditë bisedimesh intensive në Bruksel në nivel kryenegociatorësh, i dërguari i posaçëm i BE-së për Dialogun, Miroslav Lajčak, njoftoi se ishte arritur marrëveshje midis Kosovës dhe Serbisë për “de-eskalimin”...

Shënimi i muajit

Ndonëse kohë pushimesh, në gusht u zhvilluan disa takime që kanë të bëjnë direkt me Dialogun midis Kosovës dhe Serbisë, i cili ka hyrë në muajin e tretë me protagonistë të...

Shënimi i muajit

Ashtu siç pritej, në korrik u zhvillua takimi i dytë i nivelit të lartë midis Kosovës dhe Serbisë në kuadër të Dialogut të lehtësuar nga Bashkimi Evropian.Përfaqësuesi i Lartë i BE-së...