Shënimi i muajit

Bashkë me rekapitullimet vjetore që në fund të dhjetorit iu bënë Dialogut dhe procesit të normalizimit të marrëdhënieve midis Kosovës e Serbisë, pati edhe njoftime për përpjeket që po bëheshin për...

Shënimi i muajit

Ri-rifillimi i Dialogut midis Kosovës e Serbisë pritet te ndodhë në qershor e jo në maj, siç ishte paralajmëruar në fillim të javës. Këtë e bëri të ditur Josep Borrell, Përfaqësuesi...

Shënimi i muajit

Periudha nga shënimi i muajit të kaluar deri tani ka qenë e dominuar nga zgjedhjet e parakohshme, fushata parazgjedhore e më pas edhe nga negociatat paszgjedhore. Megjithatë, Dialogu (ai me D...

Shënimi i muajit

Përpjekjet për të gjetur një zgjidhje të përhershme për çështjen e targave kanë vazhduar edhe në muajin maj në Bruksel.  Siç kishte paralajmëruar, i dërguari i BE-së për Dialogun, Miroslav Lajčak zhvilloi...

Shënimi i muajit

Me fillimin e vitit të ri u vërejt një angazhim më i madh i Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në procesin e normalizimit të marrëdhënieve midis Kosovës e...