BE konfirmon se Kosova ka apliku për kodin e ri shtetnor

Këtë e ka konfirmu në llogarinë e saj në Twiter, Angelina Eichhorst, e cila në Shërbimin për Politikë të Jashtme dhe Siguri të Bashkimit Europian asht drejtoreshë për Europën Perëndimore, Ballkanin...

Dialogu Prishtinë-Beograd vazhdon javën e fundit të janarit

Takimi ishte planifikuar më herët, diku ka mesi i muajt janar, por sipas Tanjug, kryeministri kosovar Isa Mustafa, e ka kushtëzuar takimin me marrjen e liberalizimit të vizave. Prandaj, sipas informatave të...

Kosova bashkëpërgjegjëse për vonesën e aplikimit për kodin telefonik

Plani i veprimit të telekomunikacionit, dokument i dakorduar verën e sivjetme midis Kosovës e Serbisë, parashihte që më 15 nëntor Austria të aplikonte në Unionin Ndërkombëtar të Telekomunikimeve (ITU) për kodin...

Tahiri: Austria ka aplikuar për kodin telefonik të Kosovës

Konfirmimin zyrtar për aplikimin e Austrisë për kodin telefonik për Kosovën e kemi marrë nga Bashkimi Evropian dhe nga Ambasada e Austrisë në Kosovë, tha ministrja duke falënderuar me këtë rast...

Tahiri: Serbia shkeli marrëveshjen e Brukselit

Ajo njoftoi se Kosova kishte kryer të gjitha obligimet për integrim, duke përfshirë procesin e verifikimit, rekrutimit dhe selektimit të kandidatëve në pajtim me Ligjin për Shërbimin Civil të Republikës së...

Rrezikohet funksionalizimi i Gjykatës në Mitrovicë të Veriut

Është dashur ti ketë para vetes 48 emra të gjyqtarëve të rinj. Por, Enver Peci i ka vetëm 34 të tillë. Kjo pasi që Këshilli Gjyqësor, nuk kishte kandidatë të mjaftueshëm për...

EU Office in Kosovo on the Constitutional Court decision concerning the A/CSM

The Constitutional Court has held that the Association/Community of the Serb majority municipalities is to be established as provided by the First Agreement, in accordance with the Constitution. We expect all...

Parimet për AKS-në nuk janë në përputhje me kushtetuten, thotë Gjykata

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës ka vendosur në rastin KO130/15. Nga Gjykata është kërkuar që të vlerësojë përputhshmërinë e dokumentit të emërtuar "Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe në Kosovë –...

Qeveria e Kosovës jep sqarim rreth dekretit për Asociacionin

Duke respektuar Kushtetutën dhe ligjet e vendit, Qeveria ka pezulluar të gjitha veprimet në lidhje me këtë marrëveshje në pritje të verdiktit të Gjykatës Kushtetuese dhe veprimet e saja të mëtejme...

EU Council Conclusions on Kosovo

The Council takes good note of the signing in October of the Stabilisation and Association Agreement (SAA) with Kosovo. This EU-only agreement is the first comprehensive agreement between the EU and Kosovo....