Qeveria nuk e mohon mundësinë e krijimit të një komune të re me shumicë...

Bajram Gecaj, zëvendësministër i Administrimit të Pushtetit Lokal, në një prononcim për lajmi.net, ka thënë se, për krijimin e komunave të reja janë dakorduar në marrëveshjen e koalicionit që kanë me...

European Path of Kosovo

Four years later, we have the Stabilisation and Association Agreement between the European Union and Kosovo that will enter into force on 1 April 2016, as the most important achievement for...

Asociacioni mund të vonohet

Fajtor për këtë, sipas Tahirit, është kryeneçësia e Serbisë për të mos i zhbërë strukturat paralele në Kosovë si dhe procesi zgjedhor në të cilin po futet shteti fqinj. Në një...

“Incidentet ndëretnike në veri kanë rënë,” thotë Hoxhiq

Ajo ka bërë me dije se incidentet ndëretnike kohët e fundit në këtë pjesë të Kosovës kanë rënë. Hoxhiq në këtë intervistë për “Epokën e re” ka vlerësuar se edhe procesi...

Kuvendi i Gjilanit përjashton këshilltarin Mitroviq nga seanca

Mitroviq ka refuzuar të lëshojë sallën duke detyruar kryesuesen e KK-së, Valentina Bunjaku - Rexhepi të kërkojë pauzë dhe më pas puna e Kuvendit ka vazhduar, ngase Mitroviq nuk ka qenë...

Kosova e pret tenisten serbe

Marija Djordjevic duket të jetë e gatshme ta veshë fanellën e Përfaqësueses së Kosovës në “Fed Cup”. Mirëpo, fjalën e fundit do ta thotë babai i saj, i cili po ngurron...

Rreth 1.9 milionë euro nga Fondi Zhvillimor për komunat veriore

Mbi 1 milionë euro u dhanë për Komunën e Leposaviqit për tri projekte që mbështesin bizneset e reja (start-up), Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme (NVM) dhe zhvillimin bujqësor, ndërtimtarinë dhe...

Serbia and Kosovo Accelerate Flight Plans

At last week’s high-level EU-moderated reconciliation talks in Brussels, the two sides discussed ways in which to avoid drawn-out bureaucratic procedures and unresolved airspace issues which could delay the service launch....

Misioni i OSBE-së në Kosovë trajnon ish-pjesëtarët e ‘Mbrojtjes Civile’

Kursi gjashtë-javor organizohet me kërkesë të Ministrisë se Kosovës për Dialog, dhe po mbahet në Akademinë për Siguri Publike në Vushtrri. “Misioni i OSBE-së po e ofron këtë kurs trajnimi si pjesë...

Fillon trajnimi i ish-pjesëtarëve të “Mbrojtjes Civile” të integruar në institucione

Në këtë ceremoni morën pjesë dhe mbajtën fjalë rasti edhe udhëheqësi i OSBE-së në Kosovë, Ambasadori Jean Claude Schlumberger, Eva Gutjahr nga EULEX, Besnik Osmani, Sekretar i Përgjithshëm në MAPL dhe...