Qeveria e Kosovës jep sqarim rreth dekretit për Asociacionin

Duke respektuar Kushtetutën dhe ligjet e vendit, Qeveria ka pezulluar të gjitha veprimet në lidhje me këtë marrëveshje në pritje të verdiktit të Gjykatës Kushtetuese dhe veprimet e saja të mëtejme...

EU Council Conclusions on Kosovo

The Council takes good note of the signing in October of the Stabilisation and Association Agreement (SAA) with Kosovo. This EU-only agreement is the first comprehensive agreement between the EU and Kosovo....

EU Common Position – Chapter 35

EU Common Position - Chapter 35 (Chapter 35: Other Issues Item 1: Normalisation of relations between Serbia and Kosovo) This position of the European Union is based on its general position for the Accession...

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe: obligim apo mundësi e mirë?

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe në përgjithësi prezentohet dhe arsyetohet si një obligim ndërkombëtar. Përfaqësues të qeverisë i referohen Asociacionit si pjesë e procesit të normalizimit të marrëdhënieve me Serbinë....

Mbi 2.5 milion euro për komunat në veri të Kosovës

Mbi 900.000 euro i janë ndarë komunës së Mitrovicës së Veriut për ndërtimin e sallës sportive. Bordi më parë i kishte ndarë 1.6 milion euro për këtë komunë në muajin shtator....

Gjuriq: Policët në veri respektojnë uniformën

Të gjitha ato qe janë raportuar neper medie, komandanti i regjionit të veriut, Nenad Gjuriq i ka quajtur të pavërteta. Duke u thirrur në burime të ndryshme mediet kishin raportuar se si...

Gjykata Kushtetuese javën tjetër me vendim për Asociacionin

Gazeta Blic nga burime ndërkombëtare ka marrë vesh se mund të ndodhë që në pjesën e parë të dhjetorit, instanca më e lartë gjyqësore në vend, të jap verditiktin e saj...

Austria aplikon për kodin telefonik të Kosovës me 1 janar

Lajmin për Gazetën Tribuna e ka dhënë ministrja për Dialog, Edita Tahiri, e cila tha se pas votimit të kodit për Kosovën nga ITU, kodi do të shpallet në buletinin e...

Hahn: Accession no longer just idea but reachable objective

Serbia has reached major achievements on its EU path, he said. Next Monday, the EU and Serbia will open the first two chapters in the talks – Chapter 32 on financial control...

BIG DEAL: Kosovo-Serbia Dialogue ‘Split Asunder’

“BIG DEAL: Split Asunder” is a joint report produced by BIRN Kosovo, Internews Kosova and the Advocacy Center for Democratic Culture (ACDC) of North Mitrovica. The report finds that this six...