Brnabiq thotë se Serbia synon kompromisin historik me Kosovën

Kryeministrja e re e Serbisë, Ana Bernabiq, ka paraqitur sot para deputetëve një ekspoze mbi synimet që ka ajo në krye të Qeverisë së këtij vendi. Ajo ka shfaqur bindjen se vendi...

Tahiri njofton BE-në për ndalesën e vizitës së ish-presidentes Jahjaga në Serbi

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, ka njoftuar Bashkimin Evropian për ndalesën e vizitës së ish Presidentes, Atifete Jahjaga, në Beograd nga ana e autoriteteve të Serbisë, duke theksuar se me këtë...

Brnabić: Gjyqtarët në Kosovë kanë dhënë deklaratë neutrale, jo betim

Kryeministrja Ana Brnabić thotë se gjyqtarët dhe prokurorët serbë nuk kanë dhënë betim para presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit, por kanë bërë deklaratë të veçantë, neutrale. Pasi në rrjetet sociale filloi të...

Serb Community to be “main topic” of Kosovo round

The director of the Serbian government’s Office for Kosovo and Metohija told reporters in the municipality of Ranilug, eastern Kosovo, that an executive order on the establishment of the Community, as...

OSBE organizon turne multietnik të tenisit në Kosovë

“Qëllimi i këtij turneu është të rrisë pjesëmarrjen e fëmijëve në nevojë në sport, dhe ndërveprimin mes komuniteteve të ndryshme”, thuhet në komunikatë. Misioni i OSBE-së në Kosovë, në bashkëpunim me Klubin...

Prishtina i konsideron të kota reagimet e Beogradit për Trepçën

Qeveria e Kosovës i konsideron të kota dhe të pakuptimta reagimet në Serbi në lidhje me miratimin e Ligjit për Trepçën nga ana e Kuvendit të Kosovës. Për autoritetet në Prishtinë,...

Asociacioni të formohet mbi bazën kushtetuese

Formimi i asociacionit të komunave me shumicë serbe do të jetë njëra ndër pikat më të nxehta dhe sfiduese për Qeverinë e ardhshme e cila pas certifikimit tashmë, pritet të formohet...

Jo të gjitha vendimet e gjykatave paralele do të jenë valide, thotë KGJK

Të gjitha vendimet që i kanë marrë gjykatat paralele të Serbisë në Kosovë deri më 16 shtator do të jenë të vlefshme dhe të zbatueshme. Për këtë ekziston një aneks në...

Ish-pjesëtarët e strukturave paralele marrin paga nga Kosova pa punuar fare

Ka disa vjet që Kosova dhe Serbia e nënshkruan marrëveshjen për shuarjen e strukturave paralele dhe inkuadrimin e tyre në organet e ndryshme të vendit. Por, shumë prej tyre po vazhdojnë të...

EU urges Pristina and Belgrade to avoid escalation

At a press conference in Brussels on Monday, the EU High Representative/Vice-President Federica Mogherini urged Pristina and Belgrade to avoid escalation following the latest developments related to a Serbian train that...