Serbia and Kosovo Accelerate Flight Plans

At last week’s high-level EU-moderated reconciliation talks in Brussels, the two sides discussed ways in which to avoid drawn-out bureaucratic procedures and unresolved airspace issues which could delay the service launch....

Misioni i OSBE-së në Kosovë trajnon ish-pjesëtarët e ‘Mbrojtjes Civile’

Kursi gjashtë-javor organizohet me kërkesë të Ministrisë se Kosovës për Dialog, dhe po mbahet në Akademinë për Siguri Publike në Vushtrri. “Misioni i OSBE-së po e ofron këtë kurs trajnimi si pjesë...

Fillon trajnimi i ish-pjesëtarëve të “Mbrojtjes Civile” të integruar në institucione

Në këtë ceremoni morën pjesë dhe mbajtën fjalë rasti edhe udhëheqësi i OSBE-së në Kosovë, Ambasadori Jean Claude Schlumberger, Eva Gutjahr nga EULEX, Besnik Osmani, Sekretar i Përgjithshëm në MAPL dhe...

Ban: Dhuna e opozitës ka shtyrë zbatimin e marrëveshjeve mes Beogradit dhe Prishtinës

Ban ka thënë se vonesat vlejnë edhe për marrëveshjet e prillit të vitit 2013 e po ashtu edhe të fushat të vitit 2015, duke thënë se marrëveshja për krijimin e Asociacionit...

ECMI mbi vendimin e Gjykatës Kushtetuese për AKS-në

Vendimi i gjykatës erdh si rezultat i kërkesës së parashtruar nga Presidentja Jahjaga që gjykata të shqyrtojë kushtetueshmërinë e marrëveshjes për parimet e Asociacionit/Bashkësisë, marrëveshje e arritur mes qeverive të Kosovës...

The Quality of Translation of Kosovo Laws into Serbian Language

Serbian and Albanian are the official languages of Kosovo. This means that all official documents issued by the Government in Pristina must, by law, be translated into both Serbian and Albanian....

Today’s meetings demonstrated willingness to move forward, says Mogherini

Today, Prime Ministers Aleksandar Vučić and Isa Mustafa and their delegations joined me for another round of talks in the framework of the High Level Dialogue for normalisation of relations between...

Serb Community to be “main topic” of Kosovo round

The director of the Serbian government’s Office for Kosovo and Metohija told reporters in the municipality of Ranilug, eastern Kosovo, that an executive order on the establishment of the Community, as...

Lunacek writes to the Head of Serbian Mission to EU

READ THE LETTER HERE: Letter to Mr Lopandic This letter is a respond to the previous letter of Mr Lopandic to all members of the AFET. European Western Balkans already wrote about...

Mustafa and Vučić meeting on Wednesday in Brussels

The next meeting of the high level dialogue between Belgrade and Pristina with Prime Minister Aleksandar Vučić and Prime Minister Isa Mustafa, facilitated by Federica Mogherini, High Representative for Foreign Affairs...