This is a time for solidarity and enhanced cooperation, says Borrell

The EU – Western Balkans Zagreb Summit held on 6 May reaffirmed the EU's support towards the region to tackle the COVID-19 pandemic, while highlighting the need for a continued commitment...

Përshtatja me politikën e jashtme të BE-së, “element qendror në rrugën evropiane”

Bashkimi Evropian u ka rikujtuar vendeve të Ballkanit Perëndimor se përshtatja e qëndrimeve të tyre me vendimet e BE-së në politikë të jashtme dhe siguri, është element qendror në rrugëtimin e...

Balkan States Show Solidarity after Albanian Earthquake

Montenegro, Serbia and Kosovo are sending teams to Albania to assist with rescue efforts after the country was hit by a 6.4 magnitude earthquake on Tuesday morning, while other countries in...

Bramerc pred Savetom bezbednosti: I dalje se negiraju zločini i glorifikuju zločinci

"Negiranje zločina i glorifikacija osuđenih ratnih zločinaca se nastavlja na prostoru bivše Jugoslavije i to stanje se pogoršava", izjavio je glavni tužilac Mehanizma za krivične sudove u Hagu (MMKS), naslednika Tribunala...

Rikonfirmohet perspektiva e anëtarësimit të Ballkanit Perëndimor në BE

Liderët e Bashkimit Evropian kanë rikonfirmuar të martën përkushtimin e palëkundur për anëtarësimin e Ballkanit Perëndimor në bllokun evropian. Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka thënë se fakti që...

Ballkani Perëndimor në agjendë të takimit të ministrave të BE-së

Ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian do të diskutojnë në takimin e Këshillit të çështjeve të jashtme për situatën në Ballkanin Perëndimor dhe për raportet me Shtetet e Bashkuara. Sipas burimeve...

Q&A: Economic and Investment Plan for the Western Balkans

Why is the Commission presenting an Economic and Investment Plan for the Western Balkans? The main aim of the Economic and Investment Plan is to spur the long-term economic recovery of the...

Presidenti i PE-së mbështet anëtarësimin e shteteve të Ballkanit në BE

Presidenti i Parlamentit Evropian, David Sassoli ka bërë thirrje që shtetet e Ballkanit Perëndimor të lejohen të anëtarësohen në Bashkimin Evropian, duke thënë se zgjerimi i bllokut do të ishte pozitiv...

EU reinforces support to the Western Balkans in tackling the coronavirus

Today, the European Commission is announcing over €3.3 billion of EU financial support mobilised jointly with the European Investment Bank to the benefit of the Western Balkans' citizens. This package aims...

Bashkëpunimi për rastet e krimeve të luftës, kriter për integrimin evropian

Edhe pse në paraqitjet publike zyrtarët e lartë të Bashkimit Evropian nuk e përmendin shpesh sikurse në të kaluarën, por përballja me të kaluarën, gjykimet e krimeve të luftës dhe bashkëpunimi...