Borrell revives tradition of informal exchanges with Western Balkans leaders

High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice-President of the European Commission Josep Borrell hosted an informal dinner with the six leaders of the Western Balkans on the future of the...

Liderët e Ballkanit Perëndimor mblidhen në Bruksel

Të martën në Bruksel do të mblidhen liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor në një darkë pune, të thirrur nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe...

Brdo-Brijuni summit adopts joint statement at Brdo

Having gathered for a summit at Brdo pri Kranju on Monday, the leaders of the Brdo-Brijuni Process adopted a declaration to reaffirm their commitment to EU enlargement, but failed to reach...

EU Foreign Affairs Council: Press remarks by HR Josep Borrell

Good afternoon everybody. It has been a long and intense Foreign Affairs Council. Let me focus on the two main issues, which reflect our strategic priorities: the Western Balkans on one side...

Ballkani Perëndimor në agjendë të takimit të ministrave të BE-së

Ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian do të diskutojnë në takimin e Këshillit të çështjeve të jashtme për situatën në Ballkanin Perëndimor dhe për raportet me Shtetet e Bashkuara. Sipas burimeve...

EU Commissioner Várhelyi travels to the Western Balkans

Commissioner for Neighbourhood and Enlargement Olivér Várhelyi will be travelling to the Western Balkans next week as the first COVID-19 vaccines, shared and funded by the European Union, arrive to the...

Jansha refuzon të komentojë dokumentin ‘non-paper’ për Ballkanin Perëndimor

“Kabineti i kryeministrit të Republikës së Sllovenisë, tash për tash, nuk do ta komentojë temën për të ashtuquajturin dokument non-paper për Ballkanin Perëndimor”. Kjo është përgjigjja ndaj kërkesës për një intervistë, të...

Sofia Summit Conclusions: Western Balkans Leaders remain dedicated to regional cooperation

EU and Western Balkan leaders emphasised the importance of regional cooperation and pledged their continuous support to different common initiatives to improve the regional potential for strengthening the economy and good...

Q&A: Economic and Investment Plan for the Western Balkans

Why is the Commission presenting an Economic and Investment Plan for the Western Balkans? The main aim of the Economic and Investment Plan is to spur the long-term economic recovery of the...

Key findings of the 2020 Report on Serbia

Political criteria  The parliamentary, provincial and municipal elections in Serbia initially foreseen for April were postponed following the outbreak of the COVID-19 pandemic and held on 21 June 2020. While contestants were...