Rezultati i dialogut si rrjedhim i vullnetit politik të liderëve shtetërorë

Procesi i dialogut, shikuar nga një kënd idealist, do të duhej të kulmonte me një zgjidhje të përbashkët mes dy shteteve që do përfundonte me njohje reciproke, dhe si rrjedhojë do...

Escobar: Kosova dhe Serbia të zotohen se nuk do të ketë dhunë

I dërguari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, ka thënë të premten se qëllimi i vizitës së tij në Kosovë dhe Serbi këtë javë, është për të mbështetur përpjekjet e Bashkimit...

Escobar dhe Lajçak presin propozime konkrete nga Kosova dhe Serbia

I dërguari i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, dhe ai i BE-së për dialogun, Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, thanë se takimet që po realizojnë në Prishtinë, janë për të...

NP Interview: Augustin Palokaj, korrespondent, Bruksel

Në kuadër të një cikli bisedash, New Perspektiva ka zgjedhur të bisedojë këtë herë me dy korrespondentë që raportojnë nga Brukseli: me Augustin Palokajn, korrespondent i KOHA-s së Prishtinës, dhe Jutarnji...

Mediat mbi takimin Kurti-Vučić në Berlin

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe presidenti i Serbisë, Aleksandër Vućič, u takuan më 4 maj në një darkë joformale në Berlin, për herë të parë që nga korriku i vitit...

testest

Vučić u Skupštini: Srbiji ne treba zamrznuti konflikt sa Kosovom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 22. juna u Skupštini da je "vreme za suočavanje sa realnošću koja nas okružuje". Poslednji izveštaj o Kosovu Vučić je predstavio maja 2019. godine. Predsednik Srbije...

Marrëveshja e Uashingtonit

Marrëveshja për normalizim ekonomik e nënshkruar ndaras nga Kosova dhe Serbia më 4 shtator 2020 në Uashington, në një letër pa logo zyrtare, mbulon 17 pika kryesore. Shumica nga këto pika...