A duhet Evropa të udhëzojë për ndryshimin e perspektivës për mësimdhënien e historisë?

Në Kosovë, një numër i madh i teksteve dhe materialeve mësimore që përdoren edhe në sistemin arsimor kosovar edhe atë serb ende përmbajnë elemente të nacionalizmit dhe paragjykimeve. Duhet të intensifikohen...

Asociacioni, zbatim i marrëveshjes apo “pazar” politik

Qeveria e Kosovës është e gatshme që të nis procesin e hartimit të statutit të asociacionit të komunave me shumicë serbe, konfirmojnë zyrtarët e ekzekutivit të vendit. Zëvendësministri i Administrimit të Pushtetit...

Dy fjalë për vizitën e Mogherinit

Në kuadër të miniturit në Ballkanin Perëndimor, zyrtarja e lartë e BE-së, Federica Mogherini e vizitoi edhe Kosovën. Ajo përsëriti mesazhin e mëparshëm se nuk do të ketë heqje vizash për...

Srpski jezik na Kosovu ugrožavaju institucije

Srpski novinari i njihovo udruženje na Kosovu sve glasnije protestuju zbog kršenja prava na jezik na događajima na kojima nema obezbeđenog prevoda na srpski. U emisiji „Dogovor!?“, novinar portala „Gračanica online“...

Një vit më të vjetër

Kaloi edhe një vit dhe natyrisht siç e do rendi duhet të bëhet bilanci si në planin personal ashtu edhe në atë global. Të nënvizohen të gjitha ato që janë bërë...