Prihvaćena aplikacija Kosova za članstvo u Savet Evrope, slede procedure

Savet ministara Saveta Evrope je odlučio da aplikaciju Kosova o članstvu u ovoj organizaciji preda Parlamentarnoj skupštini, saopštila je ministarka inostranih poslova Kosova, Donika Grvala (Gervalla). Ovom odlukom su formalno počele procedure...

Ministri i jashtëm grek javën tjetër në Kosovë

Javët e fundit, mediat e rajonit kanë shkruar se Greqia është duke shqyrtuar njohjen e shtetit të Kosovës, pasi po ndryshojnë raportet midis Kosovës dhe Greqisë. Demokracia.com nga burimet e sigurta mëson...

EU Parliament President Backs Letting Western Balkan States Into Bloc

European Parliament President David Sassoli has called for allowing Western Balkan states into the European Union, saying expanding the EU would be positive for peace and prosperity. "Enlargement can bring immense benefits...

Bashkëpunimi për rastet e krimeve të luftës, kriter për integrimin evropian

Edhe pse në paraqitjet publike zyrtarët e lartë të Bashkimit Evropian nuk e përmendin shpesh sikurse në të kaluarën, por përballja me të kaluarën, gjykimet e krimeve të luftës dhe bashkëpunimi...

Ratko Mladić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen je drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Sudije UN tribunala potvrdile...

Brdo-Brijuni summit adopts joint statement at Brdo

Having gathered for a summit at Brdo pri Kranju on Monday, the leaders of the Brdo-Brijuni Process adopted a declaration to reaffirm their commitment to EU enlargement, but failed to reach...

European Council conclusions on Western Balkans

The European Union expresses its full and unequivocal commitment to the EU membership perspective of the Western Balkans and calls for the acceleration of the accession process. Building on the revised methodology,...

Zemlje Zapadnog Balkana mogle bi češće učestvovati na EU sastancima

Države Zapadnog Balkana koje su u potpunosti uskladile svoje politike prema Rusiji sa politikama Evropske unije najverovatnije će biti češće pozivane na sastanke na evropskom nivou. U radnom dokumentu oko kojeg su...

This is a time for solidarity and enhanced cooperation, says Borrell

The EU – Western Balkans Zagreb Summit held on 6 May reaffirmed the EU's support towards the region to tackle the COVID-19 pandemic, while highlighting the need for a continued commitment...

Ahead of the EU – Western Balkans Summit, civil society discusses how to build...

Ahead of the EU – Western Balkans summit (Brdo, 6 October 2021), the second edition of the EU-Western Balkans Media Literacy conference took place on 27 September 2021, as a hybrid...