Home Artikuj Mbi incidentet që mund të kenë motive ndëretnike

Mbi incidentet që mund të kenë motive ndëretnike

Policia nuk ka mundur të kontaktojë me viktimën pas incidentit në Ropotovë

Trajko Petrović (75) nga fshati Ropotovë i komunë së Gjilanit ishte rrahur dhe grabitur në shtëpinë e tij në nëntor të vitit 2016 nga persona deri më tani të paidentifikuar. Por...

Policia thotë se do ta vizitojë familjen Radić për ta njohur me hetimet

Kapja në flagrancë e tre djemve duke vjedhur arra në pronën e Stevan Radić-it ishte pasuar me një sulm fizik mbi këtë serb 72 veçar nga Rahoveci. Pas raportimit të incidentit,...

Prokuroria në pritje të përgjigjes së policisë për sulmin mbi shtëpinë e çiftit shqiptaro-serb

Sulmi me bombë i kryer mbi shtëpinë e një çifti të përzier shqiptaro-serb në shkurt të vitit 2013, ka mbetur i pandriçuar. Prokuroria e shtetit thotë se rasti fillimisht ka qenë...

Sipas policisë, i kthyeri në Berkovë nuk dyshon se sulmi ishte kryer nga fqinjët

Ende nuk dihet se kush i ka shkrepur plumbat që qëlluan shtëpinë e një të kthyeri në komunën e Klinës në fillim të vitit të 2016. Pas hetimeve të kryera nga...

Sulmet kundër të kthyerve, porosi se nuk janë të mirëseardhur

Një çift serb i kthyer në Klinë, Živan dhe Ruža Mazić, në nëntor të vitit 2015 kishte qenë cak i një sulmi. Sipas raportimeve, shtëpia e tyre ishte sulmuar me gurë....

Mbetet e pazbardhur djegia e 25 koshereve në Pasjan

Djegia e 25 koshereve të bletëve vitin e kaluar, pronë e një serbi në fshatin Pasjan, ka mbetur akt i pazbuluar dhe organet e rendit ende janë duke zhvilluar hetime. Bletari nga...

Prokuroria thotë se krimi në Talinoc më 2012 nuk ka motive etnike

Vrasja e çiftit serb Milovan dhe Ljiljana Jevtić në fshatin Talinoc të Ferizajt, në vitin 2012, sipas prokurores së rastit, nuk dyshohet se ka të bëjë me vepër penale për motive...

Edhe sulmi në Serbobran ende duke u hetuar

Ditën e njëjtë kur ishte kryer sulmi në fshatin Gorazhdec të Pejës, në dhjetor 2015, në Serbobran të komunës së Istogut, ishte sulmuar me armë zjarri dyqani i një pronari serb....

Sulmet e pandriçuara kundër serbëve në Kosovë

Ndriçimi i krimeve që mund të jenë ndëretnike vazhdon të mbetet sfidë e madhe për autoritetet në Kosovë. Organet ndjekëse deri më tani kanë dështuar t’i zbulojnë motivet e disa sulmeve...