Të vetmuar, por të vendosur të mos heqim dorë

(Ky artikull është botuar për herë të parë më 07/04/2016) Pikërisht sepse besojmë që diskutimi për përgjegjësinë për krimet e kryera në të kaluarën është e vetmja rrugë e drejtë për normalizimin...

Drawing rectification

(Ky artikull është botuar për herë të parë më 06/04/2016) Arti i Vladimir Miladinović-it shihet jo vetëm si “kërkesë etike për drejtësinë (tranzicionale) por edhe një thirrje për forma të reja të...

Fitnesi ‘shkrin’ dallimet etnike

(Ky artikull është botuar për herë të parë më 11/11/2021)Gjilani njihet si qytet i sportit, me klube si SC Gjilani e Drita në Superligën e Kosovës në futboll, KB Drita në...

Ura e përrallave

(Ky artikull është botuar për herë të parë më 13/08/2016) Në vend që urat të bashkojnë brigjet dhe njerëzit në to, në këtë rast ura është një pengesë e pakapërcyeshme e cila...

Duhet vullnet i qartë nëse aspirohet progres

Deri në këtë pikë ka patur një sërë përpjekjesh për të normalizuar raportin mes Kosovës dhe Serbisë të cilat kryesisht janë përmbledhur në të ashtuquajturin proces të dialogut. Megjithatë, pa marrë...

Manifesta dhe komunitetet pakicë

“A është kjo e mjaftueshme? Jo. A kemi arritur të gjejmë më shumë? Jo. A kemi hulumtuar se si duhet ta përmirësojmë këtë? Po,” tha drejtoresha ekzekutive e organizatës Manifesta, Hedwig...

Liberalizimi i vizave në raport me çështjen e Dialogut

Vendimi për heqjen e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës prej datës 1 Janar 2024 përbën një variabël të re në procesin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Ndonëse në...

Emigrimi i serbëve nga Kosova

“Tani nuk kemi shumë klientë,” tha një pronar i disa dyqaneve të mobilieve në Lagjen e Boshnjakëve në veri të Mitrovicës, kur e pyeta se si po i ecën biznesi. “Kam...

Një zë për të pazëshmit

Pak ditë para se të nisën gjykimi ndaj ish eprorëve të lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Jakup Krasniqit e Rexhep Selimit, Zyra e Alex Whiting, Prokurorit...

Në pritje të rezultateve

Kaloi edhe Ohri dhe, që gjërat të jenë edhe më keq, askush nuk e ka të qartë se cili ishte qëllimi e cilat janë pasojat e takimit. Deklaratat, siç është bërë...