Manifesta dhe komunitetet pakicë

“A është kjo e mjaftueshme? Jo. A kemi arritur të gjejmë më shumë? Jo. A kemi hulumtuar se si duhet ta përmirësojmë këtë? Po,” tha drejtoresha ekzekutive e organizatës Manifesta, Hedwig...

Serbia dhe qasja e saj e vjetëruar në raport me realitetin e Kosovës

Derisa përpjekjet për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë janë dizajnuar që të zgjidhin mosmarrëveshjet përmes dialogut që konsiderohet si qasja e duhur në këtë drejtim, tensionet e fundit të...

Në pritje të rezultateve

Kaloi edhe Ohri dhe, që gjërat të jenë edhe më keq, askush nuk e ka të qartë se cili ishte qëllimi e cilat janë pasojat e takimit. Deklaratat, siç është bërë...

Dinakëritë diplomatike

Fundi i muajit më të shkurtër të vitit është i rezervuar për gjëra të mëdha, paksa ironike por padyshim kështu është. Takimi i paralajmëruar në Bruksel në lidhje me deklarimin mbi...

Liberalizimi i vizave në raport me çështjen e Dialogut

Vendimi për heqjen e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës prej datës 1 Janar 2024 përbën një variabël të re në procesin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Ndonëse në...

Propozimi i BE-së në vend të njohjes së ndërsjellë

Propozimi i BE-së “Marrëveshja mbi rrugën drejt normalizimit midis Kosovës dhe Serbisë”, apo siç njihej deri së voni Plani franko-gjerman, mbetet një dokument gjerësisht i diskutuar dhe mbi të gjitha një...

Duhet vullnet i qartë nëse aspirohet progres

Deri në këtë pikë ka patur një sërë përpjekjesh për të normalizuar raportin mes Kosovës dhe Serbisë të cilat kryesisht janë përmbledhur në të ashtuquajturin proces të dialogut. Megjithatë, pa marrë...

New Perspektiva and 18 other CSOs in sign open letter on our commitment to...

Along with the Peaceful Change Initiative and 18 other Civil Society Organisations in Kosovo and Serbia, New Perspektiva reiterates its commitment to a peaceful normalisation of relations throughout the region. The violent...

New Perspektiva Podcasts!

Coming Soon... Listen to new podcasts featuring our Let's Talk About...discussion panels and more! New Perspektiva is back with a series of new podcasts featuring new voices from all communities talking about...

New Perspektiva’s Let’s Talk About… Space: north Mitrovica

Reopening the Bridge? The preparations for this winter and possible re-flooding? These subjects and more were discussed last month at New Perspektiva's Let's Talk About it... series with Ramadan Ilazi, Head...