Brnabiq thotë se Serbia synon kompromisin historik me Kosovën

Kryeministrja e re e Serbisë, Ana Bernabiq, ka paraqitur sot para deputetëve një ekspoze mbi synimet që ka ajo në krye të Qeverisë së këtij vendi. Ajo ka shfaqur bindjen se vendi...

Tahiri njofton BE-në për ndalesën e vizitës së ish-presidentes Jahjaga në Serbi

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, ka njoftuar Bashkimin Evropian për ndalesën e vizitës së ish Presidentes, Atifete Jahjaga, në Beograd nga ana e autoriteteve të Serbisë, duke theksuar se me këtë...

Objekti i Qeverisë së Kosovës në Mitrovicën Veriore ende jo në funksion

Kosova ende nuk mundi të shtrijë sovranitetin e saj në pjesën Veriore të Mitrovicës, ashtu siç kishte deklaruar ministrja për Dialog Edita Tahiri, në përurimin e objektit të Qeverisë së Kosovës...

Brnabić: Gjyqtarët në Kosovë kanë dhënë deklaratë neutrale, jo betim

Kryeministrja Ana Brnabić thotë se gjyqtarët dhe prokurorët serbë nuk kanë dhënë betim para presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit, por kanë bërë deklaratë të veçantë, neutrale. Pasi në rrjetet sociale filloi të...

OSBE organizon turne multietnik të tenisit në Kosovë

“Qëllimi i këtij turneu është të rrisë pjesëmarrjen e fëmijëve në nevojë në sport, dhe ndërveprimin mes komuniteteve të ndryshme”, thuhet në komunikatë. Misioni i OSBE-së në Kosovë, në bashkëpunim me Klubin...

Both sides agreed to take dialogue forward

Statement by High Representative/Vice-President Federica Mogherini following the high level meeting in the framework of the EU-facilitated Dialogue between Belgrade and Pristina Today, Presidents Tomislav Nikolić and Hashim Thaçi and Prime Ministers...

A e shemb muri Asociacionin?

Moszbatimi i marrëveshjeve të Brukselit nga Beogradi zyrtar, si dhe ngritja e murit në Mitrovicë të veriut, si një qasje me logjikë ndarëse, nuk krijojnë kushte që autoritetet e Kosovës t’i...

Asociacioni të formohet mbi bazën kushtetuese

Formimi i asociacionit të komunave me shumicë serbe do të jetë njëra ndër pikat më të nxehta dhe sfiduese për Qeverinë e ardhshme e cila pas certifikimit tashmë, pritet të formohet...

Jo të gjitha vendimet e gjykatave paralele do të jenë valide, thotë KGJK

Të gjitha vendimet që i kanë marrë gjykatat paralele të Serbisë në Kosovë deri më 16 shtator do të jenë të vlefshme dhe të zbatueshme. Për këtë ekziston një aneks në...

Kush e përbën Ekipin Menaxhues për hartimin e statutit të Asociacionit?

Katër serbë janë emëruar në krye të Grupit Menaxhues, që do të përpilojë Statutin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe. Katër serbë janë emëruar në krye të Grupit Menaxhues, që do...