Serbët e Kosovës mund t’i zëvendësojnë patentat e shoferit me ato të Kosovës pa...

Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës ua ka lejuar të gjithë qytetarëve të vetë që të marrin patentën e shoferit të Republikës së Kosovës pa hyrë fare në test, me...

Gjykata Kushtetuese javën tjetër me vendim për Asociacionin

Gazeta Blic nga burime ndërkombëtare ka marrë vesh se mund të ndodhë që në pjesën e parë të dhjetorit, instanca më e lartë gjyqësore në vend, të jap verditiktin e saj...

Takim për finalizimin e projekteve per pikëkalime kufitare me Serbinë

Qëllimi i këtij takimi ka qenë finalizimi dhe provimi i projekteve për pikëkalimet kufitare në Merdare, Bërnjak dhe Mutivodë, për të cilat sipas Marrëveshjes së Brukselit për IBM dhe Protokollit Teknik,...

Gjykata në veri gati për 17 tetor

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) është i gatshëm që më 17 tetor të fillojë punën në gjykatën në veri të Mitrovicës. 48 gjyqtarët që do të punojnë në këtë gjykatë dhe...

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe: obligim apo mundësi e mirë?

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe në përgjithësi prezentohet dhe arsyetohet si një obligim ndërkombëtar. Përfaqësues të qeverisë i referohen Asociacionit si pjesë e procesit të normalizimit të marrëdhënieve me Serbinë....

Marko Gjuriq udhëheq ekspertët e Serbisë në dialogun e Brukselit

Në një komunikatë për medie, që e publikuan mediet e Beogradit, të cilën e transmeton Koha.net, theksohet se në Bruksel do të bisedohet për themelimin e Bashkësisë (Asociacionit) të Komunave me...

BIG DEAL: Kosovo-Serbia Dialogue ‘Split Asunder’

“BIG DEAL: Split Asunder” is a joint report produced by BIRN Kosovo, Internews Kosova and the Advocacy Center for Democratic Culture (ACDC) of North Mitrovica. The report finds that this six...

Što pre rešiti problem pristupa identifikacionim dokumentima na Kosovu

I pored činjenice da svi žitelji Kosova imaju pravo na dvojno državljanstvo i na dvojna dokumenta, Vlada Kosova ne uspeva da građanima obezbedi pristup najosnovnijim uslugama. Naime, iako je pristup identifikacionim dokumentima...

Në Bruksel u mbajt takim për zbatimin e marrëveshjes së Drejtësisë

Delegacioni i Kosovës i kryesuar nga ministrja Edita Tahiri në këtë takim u angazhua që marrëveshja për drejtësi të filloj zbatimin sa më shpejtë si dhe njoftoi Bashkimin Evropian se Kosova...

Federica Mogherini met with Prime Minister designate of Serbia Aleksandar Vučić

Federica Mogherini, High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice-President of European Commission, met today with the Prime Minister designate of Serbia, Aleksandar Vučić. Following Monday’s Intergovernmental Conference where Serbia opened two...