A po e mbështetë BE racizmin dhe urrejtjen ndëretnike?

Ndeshja e shumëpritur mes Serbisë dhe Shqipërisë u braktis kur një dron (fluturake) që mbante flamurin e Shqipërisë provokoi një përleshje midis lojtarëve dhe tifozëve të cilët e pushtuan fushën. UEFA ka...

Le të mos fshihemi pas futbollit

Në kohën kur Fadil Vokrri luante për Partizanin, ky klub beogradas ka pasur tifozë në tërë Jugosllavinë e atëhershme. Kanë qenë ato kohë kur golave në stadiumin e APJ-së i gëzoheshin...

Ballafaqimi me trashëgiminë e të kaluarës

Në njëzet vjetët e fundit, Ballkani ka parë shumë gjak, vuajtje, refugjatë, dhe migrim të detyruar të njerëzve. Karateristikë e përbashkët e të gjitha regjimeve nën të cilat u kryen krime...

Kthimi në të ardhmen

Kthimi i të zhvendosurve të luftës në shtëpitë e tyre në Kosovë deri tani ka shkuar me ritëm tepër të ngadaltë. Në vend se t’a trajtonte si një çështje humanitare, për...

Pse na duhen flamujt?

Pse na duhen flamujt? Javën e kaluar isha në Mitrovicë dhe flamujt që pashë aty ma kujtuan këtë pyetje përsëri. Më duhet ta pranoj, kurrë nuk më kanë pëlqyer flamujt. Para disa...

Rezultatet e bisedimeve Kosovë-Serbi ofrojnë vetëm material shtesë për debat

Marrëdhëniet në mes të Kosovës dhe Serbisë ishin në një mënyrë më normale para Marrëveshje së normalizimit sesa që janë sot, shkruan Driton Zhubi. Dy gjëra theksoheshin kur filluan bisedimet e ndërmjetësuara...

A kam nevojë t’a kaloj urën?

Nuk e mbaj mend kur e kam kaluar se fundi urën kryesore mbi lumin Ibër, e cila që nga 99-ta u bë skenë e protestave të dhunshme ndëretnike, duke lënë pas...

Marrëveshja e Brukselit: shans i humbur për BE-në

Kritikat dhe pakënaqësitë për Marrëveshjen e Brukselit janë më të vjetra sesa vet marrëveshja. Normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë, në shikim të parë, duket të mos ketë qenë prioritet...

Përfshirja

Për të gjitha të metat në hartim dhe dykuptimësinë e saj, Marrëveshja e Brukselit ofron një bazë të arsyeshme për të ecur përpara, thot JH. Do të pajtohesha thellësisht se ishte gabim...

Sa kushton liria e lëvizjes?

Artikull mbi debatin ne Qendren e Mediave ne Cagllavice (kosovapress) Liria e Lëvizjes vazhdon të jetë e vështirë edhe pas marrëveshjes së arritur në Bruksel mes Kosovës dhe Serbisë. Madje, taksa që...