Tahiri: Austria ka aplikuar për kodin telefonik të Kosovës

Konfirmimin zyrtar për aplikimin e Austrisë për kodin telefonik për Kosovën e kemi marrë nga Bashkimi Evropian dhe nga Ambasada e Austrisë në Kosovë, tha ministrja duke falënderuar me këtë rast...

Tahiri: Serbia shkeli marrëveshjen e Brukselit

Ajo njoftoi se Kosova kishte kryer të gjitha obligimet për integrim, duke përfshirë procesin e verifikimit, rekrutimit dhe selektimit të kandidatëve në pajtim me Ligjin për Shërbimin Civil të Republikës së...

Rrezikohet funksionalizimi i Gjykatës në Mitrovicë të Veriut

Është dashur ti ketë para vetes 48 emra të gjyqtarëve të rinj. Por, Enver Peci i ka vetëm 34 të tillë. Kjo pasi që Këshilli Gjyqësor, nuk kishte kandidatë të mjaftueshëm për...

EU Office in Kosovo on the Constitutional Court decision concerning the A/CSM

The Constitutional Court has held that the Association/Community of the Serb majority municipalities is to be established as provided by the First Agreement, in accordance with the Constitution. We expect all...

Parimet për AKS-në nuk janë në përputhje me kushtetuten, thotë Gjykata

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës ka vendosur në rastin KO130/15. Nga Gjykata është kërkuar që të vlerësojë përputhshmërinë e dokumentit të emërtuar "Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe në Kosovë –...

Qeveria e Kosovës jep sqarim rreth dekretit për Asociacionin

Duke respektuar Kushtetutën dhe ligjet e vendit, Qeveria ka pezulluar të gjitha veprimet në lidhje me këtë marrëveshje në pritje të verdiktit të Gjykatës Kushtetuese dhe veprimet e saja të mëtejme...

EU Council Conclusions on Kosovo

The Council takes good note of the signing in October of the Stabilisation and Association Agreement (SAA) with Kosovo. This EU-only agreement is the first comprehensive agreement between the EU and Kosovo....

EU Common Position – Chapter 35

EU Common Position - Chapter 35 (Chapter 35: Other Issues Item 1: Normalisation of relations between Serbia and Kosovo) This position of the European Union is based on its general position for the Accession...

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe: obligim apo mundësi e mirë?

Asociacioni/Bashkësia e komunave me shumicë serbe në përgjithësi prezentohet dhe arsyetohet si një obligim ndërkombëtar. Përfaqësues të qeverisë i referohen Asociacionit si pjesë e procesit të normalizimit të marrëdhënieve me Serbinë....

Mbi 2.5 milion euro për komunat në veri të Kosovës

Mbi 900.000 euro i janë ndarë komunës së Mitrovicës së Veriut për ndërtimin e sallës sportive. Bordi më parë i kishte ndarë 1.6 milion euro për këtë komunë në muajin shtator....