NP Debate: A ka mundur të shmangej kriza e fundit në dhjetor?

Me zhvillime të njëpasnjëshme në këtë pjesë tonën të Evropës, rrallëherë kthejmë shikimin dhe reflektojmë për situatat nëpër të cilat kemi kaluar për të parë nëse kemi marrë mësim prej tyre....

Propozimi i BE-së në vend të njohjes së ndërsjellë

Propozimi i BE-së “Marrëveshja mbi rrugën drejt normalizimit midis Kosovës dhe Serbisë”, apo siç njihej deri së voni Plani franko-gjerman, mbetet një dokument gjerësisht i diskutuar dhe mbi të gjitha një...

“Ndoshta s’jam shqiptare, por jam kosovare”

“Ne flasim për diversitet, por jemi shovinistë,” thotë Avni Mustafa, kryetar i OJQ-së Roma Versitas, në një prezentim të filmit dokumentar Trapped by Law të regjisorit Sami Mustafa, në kuadër të...

Dinakëritë diplomatike

Fundi i muajit më të shkurtër të vitit është i rezervuar për gjëra të mëdha, paksa ironike por padyshim kështu është. Takimi i paralajmëruar në Bruksel në lidhje me deklarimin mbi...

Fundi i miqësisë?

Fundi i miqësisë apo fundi i durimit nga ana e përfaqësuesve amerikanë që janë të ngarkuar me detyrë për Ballkanin? Kështu do të filloja ta shkruaj këtë tekst kësaj here. Çdo...

Made in Serbia

Titulli i këtij bllogu nuk ka për qëllim të ofendojë apo provokojë dikë, megjithëse është krejtësisht e panevojshme të thuhet kjo, por klima është e tillë që edhe me gjëra të...

Përse Kosova duhet ta respektojë marrëveshjen për Asociacionin

Diskutimi që po zhvillohet rreth Asociacionit të komunave me shumicë serbe ka dy anë. Themelimi i tij është pjesë e një marrëveshjeje të ratifikuar nga Kosova dhe, kësisoj, Kosova ka obligim...

Mediat mbi pranimin e planit franko-gjerman

Në fillim të shkurtit, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi në Twitter se e pranon propozimin e Bashkimit Evropian, i njohur edhesi propozimi franko-gjerman, për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe...

Problemin e vjetër ta zgjidhësh me një të ri

Periudhë e mëparshme e vështirë për shumë banorë të Kosovës, vërshimet shkaktuan dëme vërtet të mëdha materiale. Jemi dëshmitarë të reshjeve të dendura të shiut që kanë shkaktuar probleme të mëdha...

Shënimi i muajit

Janari u mbyll me një takim të organizuar nga ambasada amerikane në Prishtinë për të diskutuar krijimin e një Asociacioni të komunave me shumicë serbe, që parashihet me Marrëveshjen e Brukselit,...