NP Debate: Sa janë të përfaqësuar serbët e Kosovës në mediat shqiptare të Kosovës

Në vargun e mini-debateve nga New Perspektiva, bashkë me Milica Andrić Rakić-in nga Iniciativa e Re Sociale, dhe Kreshnik Gashin, redaktor menaxhues në Kallxo.com, diskutuam për përfaqësimin e serbëve, me theks...

A mundet BE-ja multi-nacionale t’i mendojë qytetarët e Kosovës dhe Serbisë përtej etnisë?

Bashkimi Evropian nuk e ka kundërshtuar idenë e “shkëmbimit të territoreve në vija etnike” dhe e ka shtyrë përpara idenë e “Asociacionit me baza etnike”. Mirëpo, Bashkimi Evropian e ka krijuar...

Kohë solidariteti

Ka ditë të tëra që lajmi kryesor në të gjitha mediat, si ato lokale ashtu edhe ato ndërkombëtare, janë ngjarjet në Afganistan. Pas dy dekada luftimesh dhe tërheqjes së Amerikës nga...

Krimet dhe mohimet

Kur zgjohem për Krishtlindje në Beograd, nuk kam nevojë të ndez televizorin për të ditur që tri lajmet e para do të jenë: - Patriku Pavle shërben liturgjinë në ndonjë kishë - Kryetari...

E kaluara është e dhimbshme, por duhet të jetë e vërtetë

Në fillim të muajit prill të këtij viti, Europa Nostra, organizatë e cila merret me trashëgiminë kulturore, publikoi listën e këtij viti të shtatë monumenteve kulturore më të rrezikuara në Evropë....

Ndryshimi i formatit të dialogut – çmenduri

Muajt e fundit dialogu në Bruksel po qëndron i qetë, po stagnon, mund të themi që edhe nuk ekziston. Gjatë kësaj kohe nuk është bërë asgjë përkitazi me zbatimin e marrëveshjeve...

Politika e shtyrjes në Kosovë dhe Serbi

Bona fide, ose "me mirëbesim", është një term që shpesh e dëgjojmë në lidhje me dialogun e Brukselit. Zyrtarët e BE-së, si dhe përfaqësuesit e Serbisë dhe të Kosovës thonë se...

Natyra dhe shoqëria

Zubin Potoku, gjegjësisht Kollashini i Ibrit, njihet për pyjet e dendura, liqenin e Ujmanit, natyrën e mrekullueshme si dhe numrin e madh të fshatrave që i ka, kështu që është një...

Miqësia greke

Është e njohur për të gjithë lidhja shumëvjeçare dhe e pandashme miqësore midis Serbisë dhe Greqisë dhe kjo duke filluar që në vitin 1804, kur Greqia i ofroi ndihmë Serbisë e...

Ramush Haradinaj nuk është Kosova

Para do ditëve, Daut Haradinaj, e dha një deklaratë në lidhje me situatën e vëllait të tij, Ramushit. Duke folur për pasojat e mundshme në rast të një vendimi për ekstradimin...