Shënimi i muajit

Takimi i nivelit të lartë midis kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vučić, në Bruksel, më 18 gusht, në kuadër të Dialogut të lehtësuar nga Bashkimi Evropian...

Shënimi i muajit

Një takim i nivelit më të lartë pritet të mbahet më 18 gusht në Bruksel në kuadër të Dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë.Kryeministri...

Shënimi i muajit

Një marrëveshje shumë e pritur, dhe e paralajmëruar një muaj më parë, u arrit në qershor.Më 21 qershor, kryenegociatorët, Besnik Bislimi, i Kosovës, dhe Petar Petković, i Serbisë, u takuan në...

Shënimi i muajit

Përpjekjet për të gjetur një zgjidhje të përhershme për çështjen e targave kanë vazhduar edhe në muajin maj në Bruksel.  Siç kishte paralajmëruar, i dërguari i BE-së për Dialogun, Miroslav Lajčak zhvilloi...

Shënimi i muajit

Në ditën e parafundit të prillit u njoftua se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vučić, ishin ftuar nga kancelari gjerman, Olaf Scholz, për vizitë në Berlin,...

Shënimi i muajit

Me afrimin e afatit të caktuar për gjetjen e një zgjidhjeje të përhershme për çështjen e targave, kanë filluar të dalin më shumë hollësi rreth opsioneve që janë shqyrtuar në takimet...

Shënimi i muajit

Përpjekjet e intensifikuara të BE-së dhe të SHBA-së për t’i dhënë shtytje Dialogut për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës e Serbisë në fillim të shkurtit, me vizitën e përbashkët të Miroslav...

Shënimi i muajit

Në ditën e fundit të janarit, i dërguari i posaçëm i BE-së për Dialogun, Miroslav Lajčak, dhe i dërguari i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin perëndimor, Gabriel Escobar, filluan vizitën e...

Shënimi i muajit

Dhjetori u mbyll pa realizimin e një takimi tjetër të nivelit të lartë të përfaqësuesve të Kosovës dhe Serbisë, të cilin BE kishte synuar ta ‘lehtësonte’ kohët e fundit.Në javën e...

Shënimi i muajit

Nëntori solli një varg takimesh - pa ndonjë rezultat të raportuar - dhe një intensifikim përpjekjesh për ta çuar Dialogun përpara.Grupi i Punës për çështjen e targave u takua për herë...